Sorry, this event is over

Create an event

or

Search for another event

THE SPIDER

Roy Arias Stages - 777 Theater

777 8th Ave, New York, NY 10036, USA

This event has already passed by. Sorry.

Event Description

Българският културен център в Сиатъл, със съдействието на Генералното Консулство на Република България в Лос Анджелис, BG Voice Chicago и BGeventsNYC, представят:
Пенко Господинов и Анастасия Лютова в спектакъла "Паякът"

10ти Февруари, от 19:00ч на сцената на 777 Theatre
777 8-th Avenue, New York, NY
Спектакълът ще бъде на български език със субтитри на английски език. 
THE PLAY WILL BE IN BULGARIAN WITH ENGLISH SUBTITLE.

"Паякът“ е една от най-успешните български постановки, която покори световната сцена в Ню Йорк, Москва и Санкт Петербург. За първи път българско заглавие се появява в програмата на най-големия театрален артистичен форум в Северна Америка. Постановката става част от 17-тия международен театрален фестивал „Fringe“, а отзивите от издания като „Ню Йорк Таймс“ са повече от чудесни. Това е втората успешна поява в международен форум за „Паякът“, след като през 2011 г. бе посрещнат с овации в Санкт Петербург.

Пиесата "Паякът" е написана и режисирана от Йордан Славейков и Димитър Касабов. Има номинация А’Аскеер 2011 за съвременна българска драматургия. Номинация за “Полет в изкуството” 2012 от Фондация Стоян Камбарев. Награди за ней-добър театрален експеримент и за най-добра актриса на Анастасия Лютова от фестивал Артокраина Санкт Петербург 2013. Награда за най-добър театрален дует от театрален фестивал Славянский венец - Москва 2013. Първа българска пиеса поканена за участие в Ню Йорк Фриндж фестивал с отлична рецензия в New York Times и Village voice. Над 50 представления на българска сцена.

В пиесата участват Пенко Господинов и Анастасия Лютова. Той актьор на щат в "Театър зад канала" и преподавател в театралната академия НАТФИЗ Кръстьо Сарафов, тя Носителка на двете най-големи отличия за най-добра актриса Икар и А'Аскеер.

***Пиесата е със субтитри на английски.
Представлението НЕ се препоръчва за деца под 16години. 

Спектакълът е първият общ проект на двамата режисьори Йордан Славейков и Димитър Касабов. Димитър Касабов е единственият практикуващ студент от класа на проф. Леон Даниел, а Йордан Славейков е ученик на великия проф. Киркор Азарян. 
Освен със режисьорската дейност, Димитър Касабов е и актьор, участвал в телевизионни сериали и реклами. През 2014 става любимец на зрителите във реалити формата Сървайвър Камбоджа. През 2015 Йордан Славейков има премиера на своя роман "Първи стъпки". В момента двамата завършват текста на втората им обща пиеса - "Двама", която съвсем скоро ще бъде видяна на софийска сцена. 
И двамата преподават актьорско майсторство в младежката организация за независимо театрално и филмово изкуство МОНТФИЗ.

Отзиви за пиесата "Паякът" :

"New York Times" : "The Spider" By Scott Heller:
http://www.bplius.com/?p=755

"The village voice" : Plays like "The Spider" are the reason one goes to the theater. 
http://www.villagevoice.com/2013-08-14/theater/fringe-marathon-the-spider-tops-our-roundup-of-10-shows/2 

Интервю: 
https://www.youtube.com/watchv=OkxtpjpLI0ohttp://www.bplius.com/?page_id=54

Трейлър: 
www.youtube.com/watch?v=l0I8tNczyR4
Map of Event Location
Friday, February 10th, 2017 7:00 pm –  8:30 am